Nem olyan egyszerű mint hinnéd!

A cégalapítás és cégműködtetés tekintetében van néhány feladat vagy tevékenység, aminek kapcsán számtalanszor kerülnek elő a túlszabályozás és a megnehezítés szavak. Persze az egyik ilyen a munkavédelem, mert hát azt kell mondjam, hogy annál nehezebb témakör, mint a munkavédelmi rendszer tervezése, kialakítása és üzemeltetése, a munkavédelmi oktatás profi megoldásai, nem igazán létezik. Az építőipar területén olyan szintű szabályozás van érvényben, hogy én még a mai napig is meg tudok lepődni, és a mai napig is vannak olyan feladatok, melyekről nem tudok és hibáznék, hogy ha nem az activesafety csapata állna mellettünk. Ők ugyanis tényleg minden ilyen vonatkozású feladatot tökéletesen ellátnak, és sosem kell attól tartanunk, hogy bárki ne tudná a feladatát egy nem várt esemény kapcsán, vagy egy baleset akár emberéletet vagy hatalmas anyagi kárt jelentene a cég számára.

Persze akkor is ők szólnak, amikor én úgy gondolom, hogy a gépek üzembe helyezése egy egyszerű feladat, mely kapcsán el kell juttatni a vonatkozó gépet az építkezésre vagy a feladat helyszínére, be kell ülni a gépkezelő munkatársnak és el kell kezdeni vele a munkát. Esetleg egyet lehet koccintani arra vonatkozóan, hogy egy újabb segítséget munkába tudtunk állítani. A helyzet ugyanis az, hogy ennek is szigorú szabályai vannak a törvények alapján, amit én az activesefety munkavédelmi koordinátor kollégája nélkül biztosan elmulasztottam volna. Így azonban bármilyen ellenőrzés jöhet, nem fogunk alul maradni.

Mindenkinek csak javasolni tudom, hogy főleg, hogy ha ilyen tevékenységi körben szeretne vállalkozást kezdeni, mindenképpen az activesafety csapatát keresse fel, mert náluk profibb nincs, és biztosan nem fog csalódni sem a közös munkában sem pedig az eredményében senki. Ezt akár garantálhatom is, mert olyannyira biztos vagyok benne.