Ha ajándékot keresel

Vannak az ok a típusú emberek, akik szinte pillanatok alatt ki tudják találni, hogy egy-egy barát, rokon vagy ismerős vajon minek örülne ha ajándékként meglepnék a szülinap vagy akár karácsony, esetleg más ünnep alkalmával. Én személy szerint nem tartozok ezekhez a csoportokhoz, mert általában az ellenkezője történik velem, sajnos egészen az utolsó pillanatig fogalmam sincs, hogy az emberek minek örülnének, mit vásároljak nekik vagy mivel lephetném meg őket. Elég kellemetlen érzés, hogy az utolsó utáni pillanatban kell rohangálnom bármilyen ajándékért, mert egészen egyszerűen ötlettelen vagyok. Nem szeretnék felesleges ajándékot vásárolni senkinek, és valóban szeretnék mindig meglepetést okozni, emellett pedig fontos számomra, hogy hasznos és használható is legyen amivel meglepem a másikat.

Mindezekből kifolyólag minden egyes ilyen ajándékozási alkalom kész tortúra számomra. Nem csak hogy nem szeretem ezeket az ünnepeket, hanem bizony már egyenesen rettegek tőlük, hiszen egyre csak nyom ez a teher, és tudom, hogy a vége bizony az lesz, hogy utolsó pillanatban fogok rohangálni az ajándékért mint a mérgezett egér. Ennek mindig megpróbálom elejét venni persze, de azt kell mondjam, hogy igazság szerint még egyszer sem sikerült ezt a feladatot megoldanom.

A legutóbb például az egyik barátom családjának kerestem ajándékot, és rá kellett jönnöm, hogy bár azt gondoltam, hogy egy családi ajándékot könnyebb lesz összehoznom, talán még nehezebb dolgot választottam magamnak, hiszen olyan ajándékot kell így kitalálnom, aminek egyformán tudnak örülni a szülők és a gyerekek is. Nehéz feladat. A végén aztán hála a jó égnek az egyik ismerősöm ajánlásaként felnéztem a szalaibalazs.hu oldalra, ahol egy családi fotózást beszéltem meg Szalai Balázs segítségével, és utólag mondhatom, hogy tökéletesen sült el. Nem csak a képek lettek gyönyörűek, de jól is érezte magát a család. Így aztán mindenkinek csak javasolni tudom hogy nézzen ide fel, hogy ha ajándékot keres.